66. színházi évad
A félkegyelmű - olvasópróba
2017. október 21.
2017. október 20-án kezdődött el az évad második produkciójának, A félkegyelműnek a próbafolyamata. Dosztojevszkij regényadaptációját Martin Huba állítja színre, a rendhagyó színpadi tér Jozef Ciller, a jelmezek Peter Čanecký tervei szerint készülnek majd. Koreográfusként Juraj Letenay, zeneszerzőként Dobri Dániel dolgozik a produkcióban.
Az előadás Dosztojevszkij regényének azt a vonalát ragadja meg, amely ma éppúgy aktuális mint száz évvel ezelőtt, annak a jelenségnek tart görbe tükröt, hogy őrülnek meg az emberek, hogy fordul ki magából egy közösség Pénz Bálvány árnyékában. A tisztesség és jóság – amelyet Miskin herceg szimbolizál a történetben– pusztulásra ítéltetett.

Miskin herceg szerepében Szabó Viktort, Nasztaszja Filipovnaként Holocsy Katalint, Rogozsinként Tóth Tibort láthatják nézőink.
További szereplők: Andruskó Marcella, Mokos Attila, Bandor Éva, Tóth Károly, Holocsy Krisztina, Horányi László, Olasz István, Jókai Ágnes, Culka Ottó, Drága Diána, Ropog József, Béhr Márton, Majorfalvi Bálint, Nagy László, Németh István

Az előadás bemutatója: 2017. december 8. Fotógaléria
Ossza meg másokkal is: