66. színházi évad
Évadnyitó a Komáromi Jókai Színházban
2018. augusztus 30.
Elindult a 66. színházi évad a Komáromi Jókai Színházban. A hivatalos évadnyitó társulati ülésen, melyre 2018. augusztus 28-án 11.00 órai kezdettel került sor a Vasmacska Stúdiószínpadon, Tóth Tibor ismertette a következő évad terveit, előadásait.
A színház vezetése 2018-ban közönségbarát évadot hirdetett - fogalmazott a direktor -, amely nem zárja ki a szakmai igényességet sem. A közönség igényeinek kielégítése mellett az együttműködés jegyében telik a következő szezon. Több színházi koprodukció várható, rögtön az első két előadás: a Mátyás király krónikái című mesejáték (író és rendező: Szabó Attila) a Komáromi Jókai Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciója, Leopold Lahola Napfoltok című drámája pedig a pozsonyi Színművészeti Főiskola és a Komáromi Jókai Színház együttműködéséből születik majd. Ez utóbbit Rédli Károly, fiatal rendező állítja színpadra a pozsonyi főiskola magyar növendékeivel, valamint a színház művészeivel.
Ezt követően, decemberi bemutatóval kerül színpadra Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter Padlás című musicale, Méhes László rendezésében. Hargitai Iván szintén egy közös előadás rendezőjeként tér vissza Komáromba, a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együttműködve kerül bemutatásra Paolo Genovese Teljesen idegenek című műve. A sort a nagysikerű Kabaré folytatja, Rusznyák Gábor jegyzi rendezőként, évad végén pedig Molnár Ferenc Az üvegcipő című színműve kerül színpadra, Bagó Bertalan rendezésében.
A saját produkciók mellett számos vendégelőadás is látható lesz Komáromban.
A nagyszínpadi felnőtt bérletben elsőként a budapesti Nemzeti Színház előadásával találkozhat a nagyérdemű. Az Orlai Produkciós Iroda két előadása is látható lesz Komáromban: a Jászai Mari életéről szóló Kripli Mari, valamint Pira-Bella című produkció, Borbély Alexandra és Ullmann Mónika előadásában. A Rózsavölgyi Szalon Tisztelt hazudozó! című produkciója a stúdióbérlet negyedik előadása.
Gyermeknézőiről sem feledkezett meg a színház vezetősége - a Mátyás krónikái mellett, A pokoli puncspancs (Soproni Petőfi Színház előadása) valamint a Bambi című bábmusical (Harlekin Bűbszínház előadása) várja a legifjabb publikumot. Fotógaléria
Ossza meg másokkal is: