64. színházi évad
Ajándékozza a színháznak adója 2 %-át!
2017. február 10.Kedves Nézőink!
Az 595/2003 számú adótörvény lehetőséget ad arra, hogy Önök is élhessenek azzal a jogukkal, hogy éves befizetett adójuk 2%-ával a Jókai Alapítványon keresztül a Komáromi Jókai Színház fennmaradását és működését támogassák.
Újra műsoron a Tetemre hívás
2017. február 20.Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából újra műsorra tűzi a Komáromi Jókai Színház Tetemre hívás című zenés balladaösszeállítását. Az előadást szerkesztette és rendezte: Tóth Tibor, Jászai Mari-díjas színművész. A megzenésített versek, balladák zenei megszólatatásában közreműködik: Kováts Marcell, Farnbauer Péter és Madarász András.
Jótékonysági gála
2017. február 12.A Komáromi Jókai Színház és a Csavar Színház 2017. február 12-én „Ember lenni mindég, minden körülményben” címmel jótékonysági gálát szervezett a Komáromi Jókai Színház épületében. A műsor a 200 évvel ezelőtt született Arany János emléke előtt tisztelgett: előbb Tóth Tibor Tetemrehívás című zenés balladaösszeállítását láthatták a nézők, majd Gál Tamás A nagyidai cigányok című verses eposzból készült előadásával lépett színpadra.
Jótékonysági gála a Komáromi Jókai Színházban
2017. február 9.2017. február 12-én 15:00 órai kezdettel a Komáromi Jókai Színház és a Csavar Színház jótékonysági színházi délutánt szervez, melynek teljes bevételét Gelle Szofika kezelésére ajánljuk fel.
A hároméves kislánynál váratlanul leukémiát diagnosztizáltak, s jelenleg is Pozsonyban a Kramáre kórházban kezelik. A kislányt egyedül neveli édesanyja, s a váratlan betegség miatt nem folytathatja munkáját, ezért van szüksége a segítségre.
Megkezdődtek a Rómeó és Júlia próbái
2017. február 9.Martin Huba immár hetedik alkalommal dolgozik a színházunkban a társulat legnagyobb örömére. Ezúttal Shakespeare klasszikusát állítja színpadra Bárdos Judittal és Béhr Mártonnal a főszerepben. „Az emberi társadalom különös haláltáncát járja, mintha egy őrült karnevál forgatagában élnénk, az erkölcs, az értékrend, az emberség háttérbe szorult, s helyette elszabadulnak az indulatok, növekszik a káosz, mindenki annyit lop, amennyit csak bír, mert közeleg a végítélet órája...
Shakespeare nyomában - Első házi feladat
2016. december 15.Készítsétek el a Szentivánéji álom mesteremberei által előadott előadás plakátját!
A plakát készülhet bármilyen technikával, lehet kézzel rajzolt, vagy fotómontázs,
alkalmazhattok kézi, de digitális technikát is. A plakáton – mint a színházi plakátokon általában –tüntessétek fel azokat az információkat, melyből a néző alapinformációkat szerezhet a mesteremberek által készített előadásról
(Cím, szerző, társulat neve, alkotók, bemutató időpontja)
Ibsen: A nép ellensége - próbakezdés
2016. december 12.A Komáromi Jókai Színházban a 2016/17-es évadban lendületes ritmusban folyik a munka, a december 2-án bemutatott Nyolckor a bárkán című előadás után máris megkezdődtek Ibsen A nép ellensége című drámájának próbái.
Ibsen A nép ellensége (Hazaáruló) című drámáját egy rendőrségi hír alapján írta 1882-ben, a téma amiről beszél: egy kisváros korrupciós ügyei.
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016. november 21.A 2016/2017-es színházi évadban a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház szeretné szorosabbá fűzni kapcsolatát. Ennek legékesebb bizonyítéka a két színház által közösen létrehozott Székely Csaba Bányavakság című előadása. De az együttműködés itt nem ér véget. Mivel mindkét színház repertoárjában szerepel egy-egy Shakespeare-mű, úgy gondoltuk ez jó lehetőség arra, hogy megszólítsuk a diákközönséget, ezért határoztuk el, hogy színháztörténeti vetélkedőt hirdetünk.
Álláshirdetés
2016. november 21.A Komáromi Jókai Színház felvételt hirdet sminkes-fodrász munkakör betöltésére.
Elvárások: szakirányú végzettség, gyors, rugalmas munkavégzés kreativitás
A munkavégzés helyszíne: Komáromi Jókai Színház, Petőfi utca 1., Komárom
A foglalkoztatás jellege: teljes munkaidős.
Bányavakság - sajtótájékoztató
2016. október 26.Sajtótájékoztatót tartott a Komáromi Jókai Színház készülő koprodukciós előadásáról, a Bányavakságról 2016. október 25-én.
A beszélgetés kezdetén a két direktor beszélt az együttműködésről.
A Magyar Területi Színház megalakulása óta nem volt példa ilyen jellegű közös munkára, amelyre most mi adtunk a fejünket – fogalmazott Tóth Tibor - A finishez közelítve azt tapasztaljuk, hogy ez egy járható út, amelyen tovább lehet, tovább kell menni.