64. színházi évad
NAFTALIN - premier
2017. május 19.Színházunk - az évad utolsó nagyszínpadi premierjeként - 2017. május 19-én mutatja be Heltai Jenő Naftalin című bohózatát Hargitai Iván rendezésében.
Heltai a magyar irodalom különleges személyisége, a könnyedség, az életöröm alkotója. Életműve hét évtizedet fog át, és általában mindig népszerű volt, személye szerint még az ellenfelei is szerették.
Magyar Világtalálkozó
2017. május 17.2017. május 14-21. között megvalósuló Magyar Világtalálkozó eseménysorozata a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a tudomány, a művészet, a civil szféra, s az üzleti világ szereplői találkoznak. Az immár hetedik alkalommal, évente megrendezésre kerülő, több mint harmincezer látogatóval rendelkező Magyar Világtalálkozó jól szolgálja az anyaország, a Kárpát-medence és a nagyvilágban élő magyarság, továbbá a Magyarország barátaival történő együttműködést.
Bandor Éva kapta a Polgármester-díját a 26. Komáromi Napokon
2017. áprílis 27.A hagyományoknak megfelelően 2017. április 26-án a Komáromi Napok nyitórendezvényeként a két város, Észak- és Dél-Komárom együttes testületi ülést tartott, amelyen kiosztották a Pro Urbe és a polgármesteri díjakat. Ezúttal a Tiszti Pavilon dísztermében került sor az ünnepi „szertartásra”, ahol színésznőnket, a Jászai Mari-díjas Bandor Évát is kitüntették.
Ajándékozza a színháznak adója 2 %-át!
2017. február 10.Kedves Nézőink!
Az 595/2003 számú adótörvény lehetőséget ad arra, hogy Önök is élhessenek azzal a jogukkal, hogy éves befizetett adójuk 2%-ával a Jókai Alapítványon keresztül a Komáromi Jókai Színház fennmaradását és működését támogassák.
Újra műsoron a Tetemre hívás
2017. február 20.Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából újra műsorra tűzi a Komáromi Jókai Színház Tetemre hívás című zenés balladaösszeállítását. Az előadást szerkesztette és rendezte: Tóth Tibor, Jászai Mari-díjas színművész. A megzenésített versek, balladák zenei megszólatatásában közreműködik: Kováts Marcell, Farnbauer Péter és Madarász András.
Jótékonysági gála
2017. február 12.A Komáromi Jókai Színház és a Csavar Színház 2017. február 12-én „Ember lenni mindég, minden körülményben” címmel jótékonysági gálát szervezett a Komáromi Jókai Színház épületében. A műsor a 200 évvel ezelőtt született Arany János emléke előtt tisztelgett: előbb Tóth Tibor Tetemrehívás című zenés balladaösszeállítását láthatták a nézők, majd Gál Tamás A nagyidai cigányok című verses eposzból készült előadásával lépett színpadra.
Jótékonysági gála a Komáromi Jókai Színházban
2017. február 9.2017. február 12-én 15:00 órai kezdettel a Komáromi Jókai Színház és a Csavar Színház jótékonysági színházi délutánt szervez, melynek teljes bevételét Gelle Szofika kezelésére ajánljuk fel.
A hároméves kislánynál váratlanul leukémiát diagnosztizáltak, s jelenleg is Pozsonyban a Kramáre kórházban kezelik. A kislányt egyedül neveli édesanyja, s a váratlan betegség miatt nem folytathatja munkáját, ezért van szüksége a segítségre.
Megkezdődtek a Rómeó és Júlia próbái
2017. február 9.Martin Huba immár hetedik alkalommal dolgozik a színházunkban a társulat legnagyobb örömére. Ezúttal Shakespeare klasszikusát állítja színpadra Bárdos Judittal és Béhr Mártonnal a főszerepben. „Az emberi társadalom különös haláltáncát járja, mintha egy őrült karnevál forgatagában élnénk, az erkölcs, az értékrend, az emberség háttérbe szorult, s helyette elszabadulnak az indulatok, növekszik a káosz, mindenki annyit lop, amennyit csak bír, mert közeleg a végítélet órája...
Shakespeare nyomában - Első házi feladat
2016. december 15.Készítsétek el a Szentivánéji álom mesteremberei által előadott előadás plakátját!
A plakát készülhet bármilyen technikával, lehet kézzel rajzolt, vagy fotómontázs,
alkalmazhattok kézi, de digitális technikát is. A plakáton – mint a színházi plakátokon általában –tüntessétek fel azokat az információkat, melyből a néző alapinformációkat szerezhet a mesteremberek által készített előadásról
(Cím, szerző, társulat neve, alkotók, bemutató időpontja)
Ibsen: A nép ellensége - próbakezdés
2016. december 12.A Komáromi Jókai Színházban a 2016/17-es évadban lendületes ritmusban folyik a munka, a december 2-án bemutatott Nyolckor a bárkán című előadás után máris megkezdődtek Ibsen A nép ellensége című drámájának próbái.
Ibsen A nép ellensége (Hazaáruló) című drámáját egy rendőrségi hír alapján írta 1882-ben, a téma amiről beszél: egy kisváros korrupciós ügyei.