sk hu
Imádja a Metallicát A Glembay ház tini zongoristája 05. november 2019
01 Bence - Komáromi Jókai Színház

Hitte is, meg nem is Németh Bence, hogy egy szép napon színházunkban, kedvenc színészei között találja magát. A tizenhat éves iparista diák kiválóan zongorázik, ezért választották ki Olivér Glembay szerepére.

Bence 2 - Komáromi Jókai Színház

A izsai tini zongorista szabadidejében Metallicát hallgat, imádja a pizzát és a rántott húst, és egy olyan saját programozású számítógépes termékről ábrándozik, amely nagy vagyont hozhat majd neki.

02 Bence - Komáromi Jókai Színház

Szemtelenül fiatal, és tele van energiával. Villamos szakra jár a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában. „Sok területe van a szaknak, programozás, magas és alacsony feszültség, mikroeletrotechnika, nyomtatott áramkörök, amelyek a nyomtatókban, számítógépekben, vagy éppen ebben a kis készülékben is megtalálhatók, amit a kezedben tartasz” – mutatott a diktafonra a szakavatott tinédzser, majd elárulta, hogy programozni szeretne. „Olyan terméket szeretnék előállítani, amit magam programozok, feltöltöm a netre, az emberek vásárolják, én meg ülök a babérjaimon, és dől a számlámra a pénz” – jelentette ki a legfiatalabb Glembay.

03 Bence - Komáromi Jókai Színház

Németh Bence másodikos alapiskolásként kezdett zongorázni kilenc évvel ezelőtt: a mostani a második ciklusának az első éve. „Van otthon egy villanyzongoránk és a szobámban egy szintetizátor is, amin gyakorolok. Írtunk egy dalt Breda Máté magyarországi barátommal, egy online játékhoz kellett egy ütős bevezető zene, de ez később nem folytatódott” – vallotta be.

04 Bence - Komáromi Jókai Színház

A vállalkozó szellemű diák úgy került a színházba, hogy ült az angolórán, amikor… „A tanárnő megkérdezte, ahogy mindig szokta: „Benci, akarsz zongorázni?” Azonnal rávágtam, hogy rendben, mert szoktam adni koncerteket. Azért még rákérdeztem, hol kellene fellépni. Azt mondta a tanárnő, hogy a színházban. Ez már gyanús volt nekem… Azután eljöttem a meghallgatásra, ahol rajtam kívül volt még három induló, az egyik a barátom, Pipper Dávid volt. Zongoráztam, meghallgattak, majd jött Balaskó Edit rendezőasszisztens, és azt mondta, hogy meg kellene írnunk a szerződést. El sem hittem, hogy ez velem történik” – rekonstruálta a történteket a tini Beethoven, aki a neves zeneszerző Holdfény szonátáját zongorázza az előadásban, majd elárulta, kedvenc komolyzenei darabjai Szergej Majkapar Variációk orosz témára és Chopin Valse A-moll című szerzeményei. „Sokat tűnődtem, mire lesz jó ez a zongorázás. Amúgy magamnak muzsikálok otthon. Azt tervezzük, hogy csinálunk a barátaimmal egy dzsesszbandát” – tette hozzá.

05 Bences - Komáromi Jókai Színház

Bence imádja a komáromi színészeket. Sok előadást megtekintett. A dzsungel könyve, Bánk bán, Teljesen idegenek, egyik darabot jobban szereti, mint a másikat, színházrajongóval van dolgunk. „Béhr Mártonnal egy öltözőbe kerültem. Nem győztem faggatni. Nem mindennap öltözhet az ember egy öltözőben A padlás és a Rómeo és Júlia főszereplőjével. Fabó Tibortól még autogramot is kértem. Meglepett, hogy ő is szereti a sci-fit, mint én. Kölcsön is adtam neki a Dmitrij Gluhovszkij Metró 2033 című regényét, amit éppen olvastam. A számítógépes játékot is játszottam, és ha jól tudom, az idén készül belőle a film. A történet szerint 1945 után húsz évvel ledobják az atombombát Moszkvára. Szóval, nagyon élveztem, hogy igazi színészek között dolgozhatok. Külön öröm volt számomra amikor pedig kiderült, hogy Horányi László az egyik főszerep- Nagy szinkronszínész, akit hallhatunk A Karib-tenger kalózai. a Star Wars, a StarTrek, az X-Men filmekben és még egy csomó híres filmben” – magyarázta az iparista, akinek az osztályába, a II. G-be huszonhét fiú és egy lány jár.

06 Bence - Komáromi Jókai Színház

„Az osztályunk éppen ma nézi A Glembay házat. Nyolcan jöttek el, a többiek nem fizették ki a bérletet. Kíváncsian várom a véleményüket. Nagyot néztek, amikor elmondtam nekik, hogy kikkel játszom majd a színpadon. Figyeltem a próbákat, amikor nem azt a jelenetet próbáltuk, amelyben szerepelek. Komoly és nehéz munka a színészeké. Le a kalappal előttük!” – hangsúlyozta a színház világába belekóstoló fiatal, akinek édesapja vállalkozó, édesanyja is a cégben dolgozik, amelyet akkor alapítottak, amikor ő született.

07 Bence - Komáromi Jókai Színház

Hogy milyen zenéket hallgat Olivér Glembay alakítója? „ Metallicát, Iron Maident, Rammsteint, Megadeth-et. A Metallica a kedvenc zenekarom”. A bőrdzsekit és a farmert kedveli, azt mondta, a jelmezét szereti, de fehér ingben, frakkban másképp kell viselkedni. Öt évig aikidózott. Kedvenc ételei a pizza és a rántott hús. Csillagjegye Bak, december 29-én lesz 17 éves. Szerencseszáma a 2.

08 Bence - Komáromi Jókai Színház

Hogy mit kezd a színházi kalanddal a kultúrát kedvelő diák? „Ez egy kirándulás, egy jó buli, amire sokáig fogok emlékezni. Az első az iskola, tudom, mire készülök. Mégis, ezután másképp nézek a színház épületére, mint azelőtt. Egy kis közöm már nekem is van hozzá” –zárta röviden Németh Bence

09 Bence - Komáromi Jókai Színház

Miroslav Krleža A Glembay ház című nagysikerű drámája legközelebb november 8-án, pénteken (a Madách bérlet érvényes) és november 9-én, szombaton (a Csokonai bérlet érvényes) 19 órai kezdettel tekinthető meg.

(jsz)

Fotó: Kiss Gibbó Gábor, a szerző

10 Bence - Komáromi Jókai Színház
vissza

Jókai Alapítvány támogatói

Fő támogatók Arany mecénások Ezüst mecénások Bronz mecénások További támogatók
Urad Vlady 4370 Ministerstvo Kulury CEF logo new Megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap Emberi Erőforrások Minisztériuma 03952E9C7A Komarno-farba Nemzeti Kulturális Alap Square 1 Jmk Media Prestashop Logo 1516781637 Sam logo Foldmuves szovetkezet csallokozaranyos 0000913519 Logo Jandj MEDIAL Net s r o logo Hotel peklo Green Coop logo Agref logo Bronz logo AGRIPENT Cedrus piros logo CUKRASZ MUHELY GYULAMAJOR Dunstav Florissimo logo LOGO PNG Logo Gukom Motokom logo HD Stifi original Subpage buslak logo Termal s r o Nagymegyer Image001 AGRIMPEX - Nádszeg Agrocoop Imeľ, a.s. - Imely AGRODRUŽSTVO Keszegfalva AGROSPOL VKF s. r. o. - Komárom AGROTOP s. r. o. - Nyárasd AGROSERVIS spol s.r.o. Komárom ALBÁR Község Alistál Község A.M.T. Gúta ASKARA s.r.o. Komárom Balony Község BARTHALOS CUKRÁSZDA Alistál Bátorkeszi Község BOTH s.r.o. Lidértejed Bős Város CANTON s.r.o. Nagymegyer C-SERVICE - Wurczell Zoltán CREDAT INDUSTRIES a.s. Gúta Családi könyvklub s.r.o. - Dunaszerdahely Csallóközkürt Község Csicsó Község Csilizpatas Község Csilizradvány Község Csörgő Vilmos - Bős DARTON s.r.o DRON INDUSTRIES s.r.o. Tejfalu DIEGO DS s.r.o. Dunaszerdahely Ekecs Község Ekel Község EUROPRESS BK s.r.o. - Bátorkeszi EVENT CREW Gúta FAXCOPY - Komárom FCC SLOVENSKO s.r.o. Albár FELSŐPATONY Község Földműves szövetkezet - Egyházgelle Földműves szövetkezet - Gúta Földműves szövetkezet - Kamocsa Földműves szövetkezet - Lakszakállas Földműves szövetkezet - Lúcs Földműves szövetkezet - Szímő GALANT - Ekecs GAMMA SLOVAGRO s.r.o. - Nádszeg GAZDA-FRÉV s.r.o. - Ekecs Gúta Város Gútai Malom Rt. - Gúta GUTTE s.r.o. - Gúta HABÁR Bt. - Dél-Komárom HETÉNY Község HORVÁTH ÁRPÁD Gúta IDA - HOLZ s.r.o. - Gúta Illésháza község Imely Község NTERCAD s.r.o. - Komárom IVAT Komárom IZO - BAU s.r.o. Somorja JEG - Komárom JUHOMETAL s.r.o. Gúta KAMOCSA Község Keszegfalva Község KF - STAV s.r.o. Ekel KOMAGRARTECHNIK s. r. o. - Marcelháza KO - ROLL s.r.o. - Gúta Lakszakállas Község LUARI s.r.o. - Albár Marcelháza Község MARTOS Község MEGART a. s. - Nemesócsa MIKOS FARM Apácaszakállas MINIT SLOVAKIA spol. s.r.o - Dunaszerdahely MUDR. BOTH LÁSZLÓ MUDR. EKE JÁNOS MVDR. CSÖRGŐ ÁRPÁD Nagykeszi Község Naszvad Község NAGY ZOLTÁN NANAZ s.r.o. Albár NCD s.r.o. Nádszeg Ógyallai Mikrorégió Panta Rhei s.r.o. - Nagymegyer Paulis Tibor - Marcelháza PATAS Község PEPITA tours s.r.o. - Komárom PROSPOT SK s.r.o. Gúta PROJEKT-MARKET s.r.o. - Ing. Gőgh Mihály - Gúta RÁZC s.r.o. Nyékvárkony Részes Mezőgazdasági Szövetkezet - Felbár Részes Mezőgazdasági Szövetkezet - Vásárút SALUSPHARM Gúta SOLUM Zrt. - Dél-Komárom Somorja Város SOUTHERM s.r.o. - Dunaszerdahely STAVOINVESTA DS s. r. o. - Dunaszerdahely SZENTPÉTER Község SZITA - Ekecs SZÍMŐ Község Szőgyén Község Šeko Shop - Komárom STING 2000 s.r.o. Gúta TOMATA s.r.o. - Gúta TRANSBETON PLUS s.r.o. - Nagymegyer Vásárút község VÁGFARKASD Község VÁGFÜZES Község Vitex Plus s.r.o. - Ekecs WF Kft. - Dél-Komárom Új Nő ZSIGÁRD KÖZSÉG