Používate zastaralý internetový prehliadač.
V záujme Vašej bezpečnosti a ochrany si prosím stiahnite a nainštalujte moderný prehliadač napr. Mozilla Firefox.

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Súhlas (Prijať všetko) s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je napr. správanie pri prehliadaní alebo sledovanie návštevnosti našej stránky. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie. Ako používame cookies

Prijať všetkoĎalšie možnostiUložiť nastavenia

Ďalšie možnosti

  • Technické (funkčné)

    Tie sú nevyhnutné na fungovanie webovej stránky a jej funkcií, ktoré sa rozhodnete využívať. Bez nich by naša webová stránka nefungovala.

  • Štatistické (analytické)

    Používajú sa výlučne na štatistické účely, napr. na sledovanie návštevnosti našej stránky.

  • Marketingové

    Používajú sa na sledovanie návštevníkov na webových stránkach. Zámerom je zobrazovať reklamy, ktoré sú relevantné pre jednotlivých užívateľov.

Predaj permanentiek v komárňanskom Jókaiho divadle

30.7.2013
5.-ho augusta 2013 sa začína predaj permanentiek v komárňanskom Jókaiho divadle. V divadelnej sezóne 2013/2014 divadlo ponúka, svojim dospelým divákom, päť vlastných predstavení a jedno hosťovské predstavenie. Vzhľadom na časovú blízkosť vlaňajšej jubilejnej divadelnej sezóny, sa vedenie divadlo rozhodlo ponechať ceny permanentiek aj v tohtoročnej, 61.-vej sezóne, nezmenené.
5.-ho augusta 2013 sa začína predaj permanentiek v komárňanskom Jókaiho divadle. V divadelnej sezóne 2013/2014 divadlo ponúka, svojim dospelým divákom, päť vlastných predstavení a jedno hosťovské predstavenie. Vzhľadom na časovú blízkosť vlaňajšej jubilejnej divadelnej sezóny, sa vedenie divadlo rozhodlo ponechať ceny permanentiek aj v tohtoročnej, 61.-vej sezóne, nezmenené.

Prvou tohtoročnou činohernou premiérou bude divadelná hra Harolda Pintera s názvom Zrada, ktorú na javisko prenesie Péter Valló a.h., ako prvú predplatiteľnú hru štúdia. Traja ľudia, päť životov. Každý zradí každého, ale najmä seba samého. Pristať na nevinne pôsobiacu, drobnú hru, ale ako sa to skončí? Nie je vôbec ľahké z toho vycúvať ... a ak sa to aj podarí, čo ti zostane? Hra rozpráva príbeh sedem rokov trvajúceho ľúbostného trojuholníka, ale časovo pospiatky. Z Pinterovho diela, písaného navonok schematickým jazykom, sa rozvinú krivolaké chodníčky troch nesmierne spletených a neoddeliteľných životných osudov.
Potom bude nasledovať opereta s názvom barónka Lili od autorov Ferenc Martos - Jenő Huszka v réžii László Méhesa. Barón Malomszegi má peniaze, László Illésházy má statok na predaj a nadanie pre divadelnú tvorbu. Ale dokáže László zahrať rolu služobníka tak dokonale, aby sa do neho zaľúbila barónova dcéra Lili? „Situácia ma zaujíma“ – povie nakoniec schudobnený gróf, keď prezlečený za komorníka prijíma ponuku, že nastúpi do služby k bohatému barónovi a jeho dcére. Gróf v úlohe komorníka, je inak úspešným autorom divadelných hier, dievča, ktoré sa do komorníka zaľúbi, túži byť herečkou. Herečka, ktorá trávi leto na susednom statku, chce získať pre seba spisovateľa, dievča chce komorníka, barón grófa. V „situácii“ Barónky Lili, každý po niekom túži – každý po niekom inom, a predsa tom istom. Koniec, je samozrejme happy and ako sa patrí, a pri tom sa rozoznejú tóny šlágra od Huszku s názvom „Tündérkirálynő légy a párom”...
V rade nasleduje trhová hra Gézu s názvom Cena zlata, réžia Bertalan Bagó a.h. Dielo je divadelnou adaptáciou Bereményiho filmu Eldorádo. Dej je v podstate identický a predsa iný, lebo mlynček dejín odveje drobných ľudkov trochu iným smerom,... Hlavným hrdinom je Monori, vychýrený obchodník z trhu na Telekiho námestí, ktorého poznajú všetci. Šani báči, ako ho každý oslovuje, je v budapeštianskej časti Józsefváros, taký ako na vidieku ozajstná hlava rodiny. Pozná všetkých, o každom všetko vie, a spravuje osud svojej rodiny, samozrejme to všetko podľa svojej chuti a podľa vlastného rebríčka hodnôt. Popri tom Monori celý život bojuje s Bohom, myslí si, že aj Boha si môže kúpiť na kilá. Veď takto uchytí hrobárovi z lopaty aj vnúča s diftériou. Po vojne, aby sa zabezpečil, skupuje zlato. Lenže do plánu sa vlúdi chybička, lebo cena zlata už nie je taká, ako bývala. Časom idú obchody dolu vodou, Monori musí obchod zatvoriť a svoje zlato, ktoré považuje za jedinú stálu hodnotu v skazenom svete, ukryť. Jedného dňa sa rozhodne, že sa vzoprie osudu a spraví posledný veľký obchod ...
Potom sa diváci môžu tešiť z divadelnej hry Williama Shakespeara Kupec benátsky. Predstavenie režíruje Zsolt Harsányi a.h. Kupca benátskeho napísal Shakespeare v roku 1596, vo svojom najplodnejšom autorskom období, v perióde veľkých komédií a veľkých tragédií. Dej sa odohráva v prekvitajúcom priesečníku morských obchodných ciest, v otvorenom, živelnom meste karnevalov, v Benátkach a v uzavretom rozprávkovom svete Belmontu. Bassiano je mladý, od priateľa z ušľachtilého rodu, kupca z Benátok si požičia väčšiu čiastku, aby sa mohol odplaviť do Belmontu a požiadať o ruku spanilú Portiu. Avšak Antonio všetok svoj majetok vloží do tovaru na člnoch. A tak vyhľadajú židovského úžerníka, Shylocka. Napriek tomu, že Antonio mal výhrady voči krutým praktikám úžerníka už predtým, čo mu Shylock má za zlé, teraz musia uzavrieť obchod. Shylockova podmienka: ak Antonio nesplatí dlh včas, môže mu z tela vyrezať kus mäsa. Zatiaľ v Belmonte prestrašená krásna Portia skúša čeliť húfu pytačov, pretože ak by ktorýkoľvek z nich vyhovel nárokom jej otca, dostal by jej ruku a majetok. Bassaniov príchod však otvorí novú kapitolu v jej živote, tento muž ju uchváti svojím šarmom, a začne dúfať, že konečne predsa len bude šťastná. Skúška sa podarí, Bassanio si vyberie správne, ale medzitým Shylock odvedie porazeného Antónia pred benátskeho dóžu, a dožaduje sa jednej libry mäsa, ktorá mu prináleží...
Nakoniec, ako posledné predstavenie pre dospelého diváka z pripravovaného vlastného repertoáru, bude uvedená hudobná hra autorského tria Pál Barabás – Zsolt Frenkó – Szabolcs Fényes s názvom Jedna sukňa, jedny nohavice. Režisér: László Méhes. Herec, Péter Sóvári, je zaľúbený do divadelnej umelkyne Ibolya Pintér. Ale herečke nadbieha aj schudobnený gróf Borsay, ktorého môže zachrániť pred totálnym krachom len manželský zväzok s bohatou španielskou dedičkou. Sóvári žiarli na svojho soka, a chce pred ním ukázať aj svoje herecké kvality, preto sa v peštianskom hoteli objaví prestrojený za španielsku dedičku a sledom smiešnych situácií dá príučku grófovi, ktorý sa pustí s nadšením do dvorenia. Medzitým sa dostaví aj pravá španielska vdova...
Medzi predplatiteľské predstavenia pre dospelých je zaradené aj jedno hosťovské predstavenie. S hrou Johna Steibecka O myšiach a ľuďoch sa predstaví súbor Petőfiho divadla z mesta Sopron, pod režijným vedením Andrása Patakiho. Príbeh pojednáva o zvláštnom, zložitom vzťahu dvoch sezónnych robotníkov. Vyprahnutosť medziľudských vzťahov, osamelosť na spoločenskej úrovni, autorova schopnosť vytvárať symboly ich vynáša do katarktických výšin. Problémy, otázky našich životov, sa nemenia, a s odstupom aj my sami so smiechom – či v slzách vnímame inak svet okolo seba, priateľstvo, lásku, prijatie toho druhého.
Jókaiho divadlo v Komárne samozrejme aj v nadchádzajúcej divadelnej sezóne myslelo na najmenších. Václav Čvrtek- Péter Kárpáti: Lúpežník Rumcajs a hra Móka Miki a priatelia budú baviť deti.
Znova sa spúšťa predplatné do javiskového štúdia Kotva, pre priaznivcov komornejších divadelných foriem. V rámci tohto môžu záujemcovia zhliadnuť už spomínané predstavenie Zrada Harolda Pintera a ďalšie tri hosťovské predstavenia: Mark St. Germain – Posledná hodina v prevedení súboru Rózsavölgyi Szalon, účinkujú Tamás Jordán a Róbert Alföldi, Márie Jones – Kamene vo vreckách v prevedení budapeštianskeho divadla Thália, účinkujú Péter Rudolf a Péter Kálloy Molnár, Yasmina Reza – Umenie v podaní súboru košického divadla Thália.
Permanetky je teda možné zakúpiť od 5.- ho augusta 2013, opäť za vlaňajšie ceny, v pracovné dni medzi 09.00 a 12.00 hod., respektíve medzi 13.00 a 15.00 hodinou v pokladni divadla, číslo telefónu: 035/3811 257, e-mail: tiket@jokai.sk. Ďalšie informácie Vám poskytne programové oddelenie na čísle telefónu: 035/7908 150, e-mail: szervezes@jokai.sk.
Jókaiho divadlo v Komárne Vás s radosťou očakáva aj v 61. divadelnej sezóne!

Sponzori

Viac sponzoror

Spravodaj
Úspešné prihlásenie!
Prihlásenie

Adresa

  • Jókaiho divadlo v Komárne
  • Petőfiho 1
  • 945 01 Komárno

Kontakt

  • Centrála: +421 (0)35 7908 116
  • Lístky: +421 (0)35 7908 112

Identifikačné údaje

  • IČO: 36102679
  • DIČ: SK 2021455524
  • IBAN: SK12 8180 0000 0070 0031 3228